Sollicitatieprocedure

van sollicitatie tot indiensttreding

Je hebt een interessante vacature gezien op onze website en wil graag solliciteren. Bekijk hier hoe de sollicitatieprocedure eruitziet. 

Solliciteren 
Reageren op een openstaande vacature kan via de sollicitatieknop onderin bij de vacature op onze website. Zodra je het sollicitatieformulier volledig hebt ingevuld en je CV en motivatiebrief hebt geüpload, ontvang je een ontvangstbevestiging. Binnen 1 week sturen wij je een ontvangstbevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Check dan je spambox/ongewenste e-mail. Helaas komt het regelmatig voor dat ons bericht in je spambox/ongewenste e-mails terecht komt. Houd deze map dus goed in de gaten. In de vacaturetekst vind je de contactgegevens met wie je contact kunt opnemen voor meer informatie.

Beoordeling 
Op basis van jouw CV en motivatie bepalen wij of er een match is tussen jou en het vacatureprofiel. Binnen twee weken na de sluitingsdatum word je geïnformeerd over het vervolg.

Sollicitatiegesprek 
Wanneer je geselecteerd bent, word je telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op één van onze locaties. Vervolgens ontvang je per mail de afspraakbevestiging voor het sollicitatiegesprek waarin de datum, het tijdstip, de locatie en de gesprekpartners worden vermeld. Het gesprek wordt meestal gevoerd met de manager. Er is ook een mogelijkheid om een dagdeel mee te lopen. Op deze manier kun je kijken of de toekomstige werkplek precies is wat je ervan verwacht en kunnen wij kijken of jij een passende, nieuwe collega bent. Bij sommige functies volgt er ook nog een tweede gesprek. In het tweede gesprek zitten andere mensen aan tafel, die ook kijken of jij de nieuwe medewerker bent die in het plaatje past.

Arbeidsvoorwaardengesprek 
Als blijkt uit de sollicitatiegesprekken dat we een match hebben, wordt er een arbeidsvoorwaardengesprek gepland met de Recruiter om alle (secundaire) arbeidsvoorwaarden te bespreken, zoals het salaris, het aantal uur en de startdatum. We vragen je om aanvullende informatie die we nodig hebben om jouw arbeidsovereenkomst op te maken en je te registreren in ons personeelssysteem. Alle medewerkers die in dienst treden dienen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen. De aanvraag voor de VOG zet de Recruiter digitaal klaar. Hier ontvang jij bericht over per e-mail. Vervolgens stellen wij de echtheid van de VOG vast, controleren wij je paspoort, diploma(‘s) en BIG-registratie. Daarnaast vragen wij jou om 2 referenties op te geven. Vervolgens worden deze referenties gecheckt door de Recruiter.

Arbeidsovereenkomst 
Zodra alle benodigde documenten in het bezit zijn van De Lange Wei word je arbeidsovereenkomst opgemaakt. Zodra je arbeidsovereenkomst door beide partijen getekend is, kun je starten in je nieuwe baan.

Welkom bij De Lange Wei! 

Dan is het zover; Je eerste werkdag! 
Als nieuwe medewerker krijg jij een vast contactpersoon toegewezen. Dit is iemand die al langer werkzaam is bij De Lange Wei en jou op weg kan helpen. Hij of zij neemt voor je eerste werkdag contact met je op om de dag en tijd af te spreken en ontvangt jou. Je begeleider maakt je wegwijs, heeft tijd voor je en zorgt voor houvast tijdens je inwerkperiode. Samen zorgen jullie ervoor dat jij je thuis gaat voelen in onze organisatie. Voor al je vragen kun je terecht bij deze collega. 

Introductiebijeenkomst nieuwe medewerkers 
Periodiek wordt een introductiebijeenkomst georganiseerd voor alle nieuwe collega’s en stagiaires om kennis met elkaar en de organisatie te maken. Je ontvangt hiervoor in de eerste maanden dat je in dienst bent een uitnodiging.

Contact
Telefoon
0184 67 80 00
E-mail
sollicitaties@delangewei.nl

> Meer contactgegevens

Volg ons