Wijkverpleegkundige (HBO-V)

Aantal uur: 16-36 uur (in overleg)

Wij zijn op zoek naar een Wijkverpleegkundige (Hbo-V) die zich wil inzetten voor de ouderenzorg in Boven-Hardinxveld. Je bent de spin in het web als het gaat om het bevorderen en bewaken van de kwaliteit van zorg. Als Wijkverpleegkundige heb jij een helicopterview en een coachende en aansturende rol naar je teamcollega’s. Jij maakt je graag sterk voor goede en vernieuwende zorg. Herken jij jezelf hierin? Dan zoeken wij jou als collega!

De functie 
Je vervult een combinatiefunctie waarin je zowel bijdraagt aan het beleid, de zorgkwaliteit bewaakt en samen met ons vernieuwingen in de zorg doorvoert. Voor onze wijkverplegingteams in Boven-Hardinxveld leg je huisbezoeken af bij de cliënt en zijn netwerk. Je voert de intake uit en stelt volgens de OMAHA-methode een indicatie op basis van de gemelde zorgvraag en mate van zelfredzaamheid van de cliënt. De benodigde zorgverlening stem je af met de medisch specialist en/of huisarts en zo nodig overleg je met derden, zoals behandelaars, maatschappelijke organisaties, GOAC verpleegkundigen en de gemeente. Met de cliënt en zijn netwerk bouw je een vertrouwensrelatie op, je informeert hen en andere zorgverleners over de behandeling en ontwikkeling van de ziektebeelden. Bij instabiele en complexe situaties bied jij de verpleegkundige zorg. Daarnaast signaleer je aan de hand van observaties knelpunten, gedragsveranderingen, wensen en behoeften bij en rond de cliënt en bespreekt deze met de Cliënt Coördinator.

Vanuit jouw professie draag je bij aan het beleid, bewaak je de zorgkwaliteit en maak je voorstellen om onze zorg- en dienstverlening te verbeteren en te vernieuwen. Daarnaast geef je voorlichting, instructie en begeleid je Hbo-V leerlingen.

Jouw profiel

 • Een afgeronde opleiding hbo Verpleegkunde (niveau 5), geldig BIG-registratiebewijs en lid van het kwaliteitsregister V&V;
 • In de wijkverpleging heb je ruime ervaring opgedaan (pré);
 • Kennis van (psycho)somatische en (psycho)geriatrische ziektebeelden;
 • Om te indiceren beschik je over analytisch vermogen en adviserende vaardigheden;
 • Je volgt ontwikkelingen in het vakgebied en houdt jouw vakkennis op peil;
 • Je bent vindingrijk, in staat problemen vanuit verschillende invalshoeken te zien. Overstijgend denken is voor jou geen probleem;
 • De zorg vernieuwen vind je interessant en uitdagend. Je neemt dan ook graag initiatieven en stelt veranderingen/verbeteringen voor;
 • Je bent ondernemend: een echte pionier;
 • Een collegiale en flexibele instelling; je houdt van zelfstandig werken, maar ook van de kracht van een goed team;
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden. Tact, klantgerichtheid en inlevingsvermogen spreken voor jou als vanzelf. Je bent in staat een netwerk op te bouwen en te onderhouden.

Dit bieden wij
Naast een veelzijdige functie in een professionele en dynamische organisatie bieden wij jou:

 • Een salaris conform CAO Verzorging, Verpleging en Thuiszorg (VVT). Inschaling in FWG 50, periodiek is afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals personeelsvereniging, fietsenregeling, tabletregeling en flexibel werken.
 • Werken in een kleinschalige setting met een gezellig team waarin je warm ontvangen wordt. We starten de dag en sluiten de dag graag gezamenlijk met een bakkie koffie/thee.
 • Mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.

Onze organisatie
De Lange Wei is een zelfstandige zorgorganisatie in de regio Drechtsteden en Molenlanden. Wij bieden faciliteiten op het gebied van zorg, wonen, leefplezier en aanvullende diensten wanneer iemand in zijn of haar dagelijkse leven - door gezondheidsproblemen of de leeftijd - tegen kleine of grotere belemmeringen aanloopt en daarbij ondersteuning nodig heeft. Deze faciliteiten leveren wij zowel in onze locaties als bij cliënten thuis. Met passie, creativiteit en flexibiliteit bundelen we samen met onze cliënten, hun netwerk en andere partijen onze krachten en werken nauw met elkaar samen. Zodat onze cliënten kunnen blijven leven op hun manier. De Lange Wei staat voor werkplezier, tevredenheid en waardering. Wij zijn ervan overtuigd dat het beste wat wij kunnen zijn voortvloeit uit “gewoon doen waarin wij geloven en gewoon doen waar wij goed in zijn”. Dat maakt ons bijzonder.

Jouw plaats in onze organisatie
Je ontvangt leiding van de Leidinggevende Wijkverpleging. Je maakt deel uit van een zelforganiserend team en werkt voor de gehele organisatie. Als Wijkverpleegkundige geef je functionele aanwijzingen, begeleid en coach je leerlingen, Assistenten Zorg, Helpenden, Verzorgenden en andere Verpleegkundigen. Je bent werkbegeleider van leerlingen, waaronder hbo Verpleegkundigen.

Meer informatie

 • Voor inlichtingen over deze functie kun je contact opnemen met Christine Verhoeven, Manager Wijkverpleging. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 0184-678000 of per e-mail via c.verhoeven@delangewei.nl.
 • Bij aanname dien je voordat je in dienst treedt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

Interesse
Herken je jezelf in het profiel? Dan komen we graag met jou in contact! Je brief en CV ontvangen we graag via de sollicitatiebutton.

Vacature

Vacaturekenmerken

Type functie

Acties