Verzorgende IG

Toe aan een frisse en nieuwe start in jouw carrière in de ouderenzorg? Vanaf oktober 2022 biedt De Lange Wei ook persoonsgerichte zorg in het gloednieuwe woonzorgcomplex in Giessenburg; De Groene Wei. Een thuis voor bewoners met een somatische of psychogeriatrische indicatie. Hiervoor zijn wij op zoek naar enthousiaste en gediplomeerde Verzorgende IG (niveau 3). Wil jij werken in een kleinschalige, persoonlijke en open setting? Dan hoor jij hier ook thuis!

De functie 
Als Verzorgende IG ondersteun je samen met je collega’s van team bewoners die wonen in locatie De Groene Wei in Giessenburg op het gebied van zorg, welbevinden en aanvullende diensten. Om deze ondersteuning op kleinschalig niveau aan te bieden, heeft ieder team een huiskamer tot zijn beschikking. Bewoners die hieraan behoefte hebben, verblijven hier gedurende de dag in een huiselijke en open setting en nemen deel aan activiteiten. Dit zorgt voor meer persoonlijk contact en vergroot het welbevinden van onze bewoner. Met de bewoner en zijn netwerk bouw je een vertrouwensrelatie op. Wanneer je veranderingen of eventuele knelpunten signaleert, bespreek je deze met de Cliënt Coördinator. Je ondersteunt de bewoner op sociaal gebied, stimuleert tot het onderhouden van het sociale netwerk en ondersteunt de bewoner om het leven zoals thuis zoveel als mogelijk voort te zetten. Samen met je collega’s doe je je werk met als doel dat de bewoner zoveel als mogelijk eigen regie behoudt. De gemaakte afspraken met de bewoner en zijn netwerk leg je vast in het digitale Elektronisch Cliënten Dossier (PUUR). In je functie begeleid je nieuwe medewerkers, leerlingen of stagiairs en ondersteunt hen bij de uitvoering van hun taken/werkzaamheden aan bewoners.

Jouw profiel

 • Een afgeronde opleiding tot Verzorgende IG (niveau 3) en lid van het kwaliteitsregister V&V of bereid hiervan lid te worden;
 • Je hebt ervaring en affiniteit met het verzorgen van zowel somatische als psychogeriatrische zorgvragers;
 • Je hebt geduld, geeft graag persoonlijke aandacht, weet van aanpakken en hebt een flinke dosis humor;
 • Je weet hoe je een huiselijke sfeer creëert en beschikt over de vaardigheden om dit in de praktijk toe te passen;
 • Een collegiale en flexibele instelling; je houdt van zelfstandig werken, maar ook van de kracht van een goed team;
 • Je bent beschikbaar voor alle diensten (dag-, avond-, nacht- en weekenddiensten);
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden. Tact, klantgerichtheid en inlevingsvermogen spreken voor jou als vanzelf.


Dit bieden wij
Naast een afwisselende functie in een professionele en dynamische organisatie bieden wij jou:

 • Een salaris conform CAO Verzorging, Verpleging en Thuiszorg (VVT). Inschaling in FWG 35. Periodiek is afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring.
 • Een contract voor een jaar met uitzicht op vast;
 • 8% Vakantiegeld, 8,33% eindejaarsuitkering en 32 vakantiedagen;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals personeelsvereniging, fietsenregeling, tabletregeling, bedrijfsfitness, uitruil reiskosten woon- werkverkeer en flexibel werken;
 • Een kleinschalige zorgorganisatie met korte lijnen en persoonlijke benadering;
 • Een open cultuur waarin er ruimte is voor jouw inbreng en die van jouw collega’s;
 • Een informele werksfeer met betrokken collega's;
 • Mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.

Onze organisatie
De Lange Wei is een zelfstandige zorgorganisatie. Wij bieden faciliteiten op het gebied van zorg, wonen, leefplezier en aanvullende diensten wanneer iemand in zijn of haar dagelijkse leven - door gezondheidsproblemen of de leeftijd - tegen kleine of grotere belemmeringen aanloopt en daarbij ondersteuning nodig heeft. Deze faciliteiten leveren wij zowel in onze locaties als bij cliënten thuis in de gemeente Hardinxveld-Giessendam, gemeente Molenlanden en omgeving. Met passie, creativiteit en flexibiliteit bundelen we samen met onze cliënten, hun netwerk en andere partijen onze krachten en werken nauw met elkaar samen. Zodat onze cliënten kunnen blijven leven op hun manier.

De Groene Wei is een woonzorgcomplex voor ouderen die in de omgeving Giessenburg opgegroeid zijn en die behoefte hebben aan wonen met zorg dichtbij, ook wanneer de zorgvraag complexer en zwaarder wordt. Thuis blijven voelen tussen hun eigen netwerk van familie, vrienden en bekenden. Het appartementencomplex bestaat uit 36 appartementen en 1 studio. Hiervan zijn 24 appartementen bestemd voor cliënten van De Lange Wei. Daarnaast komt er een studio voor kortdurend verblijf, waarbij respijtzorg de mantelzorger tijdelijk ontlast. Ook komt er een ontmoetingsruimte waar 24 uur per dag zorg aanwezig is. De tweede verdieping wordt bewoond door cliënten van Syndion (12 appartementen). Het gaat om ‘jongeren’ van circa 18 t/m 40 jaar. Het gebouw wordt modern en multifunctioneel ingericht.

De 24 appartementen van De Lange Wei worden verdeeld over drie teams. Wij begrijpen de waarde van een vertrouwd gezicht, vandaar de kleine en hechte teams. Op de begane grond bieden we 8 appartementen verpleeghuiszorg ZZP5 en ZZP7 met verblijf (WLZ) en respijtzorg. Op de eerste verdieping bieden we 8 plaatsen voor VPT5 en VPT7. Op beide verdiepingen bevindt zich een gezamenlijke huiskamer. Deze 16 appartementen richten zich op mensen met een vorm van dementie. Op de eerste en tweede etage bevinden zich nog 2x4 appartementen die met name bestemd zijn voor mensen met een somatische zorgvraag (VPT4, 6 of Zvw).

In een landelijke omgeving kunnen zij wonen in een kleinschalige en veilige omgeving waar op loopafstand diverse voorzieningen bereikbaar zijn. De Lange Wei staat voor werkplezier, tevredenheid en waardering. Wij zijn ervan overtuigd dat het beste wat wij kunnen zijn voortvloeit uit “gewoon doen waarin wij geloven en gewoon doen waar wij goed in zijn”. Dat maakt ons bijzonder.

Neem hier een kijkje binnen onze persoonsgerichte, warme zorg voor ouderen.

Jouw plaats in onze organisatie
Je ontvangt hiërarchisch leiding van de Manager Intramurale Zorg. Je maakt deel uit van een klein en zelforganiserend team. Je werkt samen met collega’s, begeleiders welzijn en de activiteitenbegeleiders. Als Verzorgende IG geef je aanwijzingen aan leerlingen/stagiairs, vrijwilligers en mantelzorgers die betrokken zijn bij de toegewezen bewoners.

Meer informatie

 • Voor inlichtingen over deze functie kun je contact opnemen met Cynthia Brouwer, Recruiter. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 0184-678000 of per e-mail via c.brouwer@delangewei.nl.
 • Bij aanname dien je voordat je in dienst treedt een Verklaring omtrent gedrag (VOG) te overleggen.

Interesse
Hebben we jouw interesse gewekt? Maar wil je eerst eens sfeer proeven in onze organisatie, voordat je gaat solliciteren? Dan is het mogelijk om een dag(deel) mee te lopen op één van onze andere locaties! Neem dan contact op met Cynthia Brouwer, Recruiter via c.brouwer@delangewei.nl of telefonisch via 0184-678024.

Vacature

Vacaturekenmerken

Type functie

Acties