BBL Leerling Verzorgende IG

Heb jij passie voor de zorg en wil je je (door)ontwikkelen tot Verzorgende IG/MMZ? We hebben opleidingsplaatsen beschikbaar voor BBL leerlingen Verzorgende IG/MMZ. De Lange Wei biedt jou een lerende en dynamische omgeving waar je maximaal tot bloei komt!

De functie 
Als leerling VIG/MMZ draag je samen met je collega’s de verantwoordelijkheid voor de verzorging en begeleiding van onze cliënten. Je draagt bij aan de kwaliteit van hun leven. Tijdens de opleiding krijg je kennis van veel verschillende zorggerelateerde taken. Een leerling VIG/MMZ leert o.a. een zorgleefplan te maken en in te spelen op de beleving en (hulp)vragen van onze cliënten. Je ondersteunt de cliënten bij hun zelfredzaamheid en een zinvolle dagbesteding. Daarnaast leer je verpleegtechnische handelingen en hoe je zorgproblemen observeert, signaleert, rapporteert en hierop vervolgacties neemt.

Tijdens je opleiding rouleer je tussen de verschillende teams in onze locaties en wijksteunpunten. Je krijgt professionele begeleiding van een gediplomeerde collega en onze praktijkopleiders. Zij helpen en stimuleren je in je leer- en ontwikkelproces. Heb jij passie voor de zorg en wil jij je ontwikkelen tot Verzorgende IG/MMZ? Twee keer per jaar start de opleiding, zowel in februari als september. Heb jij al ervaring als Helpende, dan bieden wij je een verkort traject tot Verzorgende IG aan. Maatwerk is mogelijk.

We hebben voor februari weer plaatsen beschikbaar voor BBL leerlingen Verzorgende IG/MMZ. Wij bieden jou een lerende en dynamische omgeving waar je als leerling maximaal tot bloei komt!

Jouw profiel

 • Een afgeronde diploma vmbo gemengde of theoretische leerweg, Helpende zorg en welzijn niveau 2, een vergelijkbaar diploma of een overgangsbewijs havo/vwo;
 • Je vindt het leuk om met ouderen te werken en hebt affiniteit met de ouderenzorg;
 • Je bent gemotiveerd om je verder te ontwikkelen en wilt de uitdaging aangaan;
 • Een collegiale en flexibele instelling; je houdt van zelfstandig werken en van de kracht van een goed team;
 • Wisselende diensten (dag, avond en weekend) zijn voor jou geen probleem;
 • Je bent initiatiefrijk en beschikt over doorzettingsvermogen;
 • Klantgerichtheid, goede communicatieve en sociale vaardigheden zijn voor jou vanzelfsprekend.


Dit bieden wij
Naast een afwisselende functie in een professionele en dynamische organisatie bieden wij jou:

 • Een leerlingsalaris conform CAO Verzorging, Verpleging en Thuiszorg (VVT). De inschaling en periodiek is afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals bedrijfsfitness, personeelsvereniging, fietsenregeling, tabletregeling en flexibel werken.
 • Mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, zodat jij door kunt groeien.
 • Werken in een kleinschalige setting met een klein en hecht team waarin jij jezelf mag zijn.
 • Een open cultuur waarin er ruimte is voor jouw inbreng en die van jouw collega’s.


Onze organisatie
De Lange Wei is een zelfstandige zorgorganisatie. Wij bieden faciliteiten op het gebied van zorg, wonen, leefplezier en aanvullende diensten wanneer iemand in zijn of haar dagelijkse leven - door gezondheidsproblemen of de leeftijd - tegen kleine of grotere belemmeringen aanloopt en daarbij ondersteuning nodig heeft. Deze faciliteiten leveren wij zowel in onze locaties als bij cliënten thuis in de gemeente Hardinxveld-Giessendam, gemeente Molenlanden en omgeving. Met passie, creativiteit en flexibiliteit bundelen we samen met onze cliënten, hun netwerk en andere partijen onze krachten en werken nauw met elkaar samen. Zodat onze cliënten kunnen blijven leven op hun manier. De Lange Wei staat voor werkplezier, tevredenheid en waardering. Wij zijn ervan overtuigd dat het beste wat wij kunnen zijn voortvloeit uit “gewoon doen waarin wij geloven en gewoon doen waar wij goed in zijn”. Dat maakt ons bijzonder. 


Meer informatie

 • Voor inlichtingen over deze functie neem je contact op met onze medewerkers Opleiden, Simone Nienhuis en Jacoline Huisman. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 0184-678049 of per e-mail via s.nienhuis@delangewei.nl of j.huisman@delangewei.nl.
 • Bij aanname dien je voordat je in dienst treedt een Verklaring omtrent gedrag (VOG) te overleggen.
 • Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.


Interesse
Ben je er klaar voor om je aan te melden voor de BBL opleiding? Solliciteer dan nu! Herintreders worden ook van harte uitgenodigd om te reageren.

Vacature

Vacaturekenmerken

Type functie

Acties